Logset

Företaget Logset erbjuder hållbara professionella skogsmaskiner som är pålitliga, effektiva och funktionella samt gjorda för att kunder ska kunna ha lönsamma maskiner. Logset har funnits på marknaden i nästan 30 år och har all sin tillverkning utanför Vasa i Finland. Förutom att sälja skogsmaskiner som skördare, skördaraggregat och skotare erbjuder även företaget underhåll för maskinerna, utbildningar på maskinerna och kundstöd. Logset erbjuder totalt 21 olika maskiner och har kontinuerlig produktutveckling som resulterar i nya förbättrade maskiner.

Logset 6HP GTE är en skördare som är bränslesnål och en bra skogsmaskin för den som söker en maskin för mindre gallring och mellanstor slutavverkning. Den har en sex-cylindrig 7,4 liters dieselmotor och har en god totalekonomi i förhållande till produktivitet. Genom produktutveckling har Logset lyckats ta fram en hybridskördare som är mycket kraftfull och tillhör marknadens största skördare. Den har 510 hästkrafter och passar utmärkt för en storskalig avverkning.

Logset

EcoLog och Komatsu

Svenska EcoLog är en riktig pålitlig tillverkare av kraftfulla och starka skogsmaskiner sedan 55 år tillbaka. EcoLog är ett företag som älskar skogen och vill göra hållbara moderna maskiner som kan användas länge. En av deras storsäljare är 688E med en Volvo Penta motor på 286 hästkrafter och specialiserad att arbeta i brant terräng och att minimera marktryck när arbete sker på väldigt känslig mark. Det är en mycket kraftfull professionell skördare.

EcoLog har även skotare i världsklass. Deras 594E har lastkapacitet på 20 ton och med väldigt fina föraregenskaper och uppdaterad hytt. Den är utrustad med 7 tums touch screen och har en hög nivå av komfort och väldigt god sikt. EcoLog erbjuder serviceavtal, reservdelsavtal och kan hjälpa med finansieringslösningar då en skördare eller skotare är en stor investering. Styrkan för EcoLog ligger i att deras maskiner är väldigt driftsäkra och pålitliga.

Japanska företaget Komatsu säljer inte bara kraftfulla skogsmaskiner utan de har ett stort utbud av allt från bygg-till gruvmaskiner. På den Svenska marknaden är de ett populärt val för skördare och skotare. De ligger på toppen i produktinnovationer och har blivit prisade många gånger för sina maskiner. Skördaren Komatsu 951 är en av de absoluta toppmaskinerna på marknaden och marknadsförs som en skördare som i princip är ostoppbar i terrängen.